Q.1 
- Is it possible to submit the price offer first and if the price offer wins to present all other required documents?
- No, it is not possible. Incomplete packages will not be administratively compliant and will not be considered.
Q.2
- Will the Contract be Tax exempt?
- The contract will be tax exempt. See article 12 of the Instructions to Tenderers.
Q 3. 
- What about the visit of the IT specialist for the installation works. Should we include it in our price?
- The subject of the contract will be the supply, delivery, installation, testing, commissioning of IT equipment (see article 6 of the Supply Contract Notice). All costs related to the above listed works must be included in the price.

Q 4. 
- Only one original should be submitted and no copies?

- Yes, only one original package is needed.

Q 5. 
- Should we present the copies of our previous contracts to show the financial turnover of the company?

- No, at this stage there is no need of providing copies of financial statements and/or previous contracts. In case of necessity, the Evaluation Committee will officially request to provide additional documents.

Q 6. 
- In the technical specifications you bring specifications of a Copier, which is not produced anymore, and you cannot find in the market?

- There are many copiers that fulfil the required specifications. You can offer any of them. 
Q 7. 
- Can we fill by hand the documents?
- Yes, you can.

Q 8. 
- 30 days for the delivery is too short period if you have to transfer the equipment to the regions or to order it if it is not available in the shop at the moment.
- The proposed delivery period in the contract should be respected.
Q 9. 
- Is it possible to make a prepayment?

- No pre-financing is possible. See article 26.5 of the Special Conditions. 
Q 10. 
-  According to the specifications, the required printer of item 5 corresponds to the Canon MF3010 printer, but its cartridge is not 737, as specified in the specification. Is it important for you that the printer cartridge will be compatible with 737, or are the other requirements the most important?
- The offered cartridge can be mf3010 or equal. 

Q 11. 

-  In the computer kit speakers are required. Can the speakers be built into the monitors (or computers)?
- The offered speakers can either be in-built or be separate. Both options are acceptable. 

